‚‚ВРС``

‚‚ВРС``

уторак, 3. фебруар 2015.

ЗА ЧЛАНА И ЧЛАНАРИНУ


































Граду и ветеранима:
На сцени је још једна обмана Борачке организације Града Бања Лука, наравно у провјереној режији Предсједника Предсједништва Горана Рогића.

У прилогу видите документ који је свјетлост дана угледао 23 јануара 2015 године на огласној плочи, у ходнику  испред канцеларије Борачке организације Бања Лука.
Рјеч је о Огласу за подношење захтјева за субвенцију грађевинске дозволе, и био би за сваку похвалу да нема провјерен потпис криминалне технологије којом се по ко зана који пут средства из јавних буџета преливају у џепове одабраних чланова Борачке организације.

У уводу Одлуке потписник се позива на Правилник о субвенцији грађевинске дозволе који осим писаца, привилегованих чланова, нико није ни видио.
По  томе слиједи текст огласа у коме се види да се захтјеви примају у периоду од 23.01.2015 до 06.02.2015 године, односно до утрошка намјенских средстава.
Није потребно бити видовит да би се већ сада занало да ко год пошаље захтјев послије овог рока ,ако није у друштву одабраних, за њега неће бити средстава.

Онда се наводи да право на субвенцију имају РВИ од прве до десете категорије и демобилисани борци од прве до седме категорије што је само дјелимично тачно. 
Главни услов без којег нико не може ни ући у разматрање може се наћи под тачком 11. потребне документације за достављање захтјева а то је 
чланска књижица Борачке организације са плаћеном чланарином (на увид).
Осим овога под тачком 12 стоји да је подносилац захтјева дужан доставити и „ Друге исправе које одреди комисија „ , које документе и која комисија знају наравно само одабрани чланови Борачке организације.

На крају Оглас завршава тиме да остаје на огласној плочи 15 дана од објављивања а захтјеви се могу подносити до утрошка средстава намјењених за субвенцију. И онда најважније:
НЕПОТПУНИ ЗАХТЈЕВИ НЕЋЕ БИТИ РАЗМАТРАНИ

Као што сам већ нагласио ово је провјерена криминална технологија отимања средстава добијених из буџета Града или Републике, јер сасвим сигурно средства која дјели Борачка организација нису власништво Горана Рогића нити Миломира Савчића па да се дјеле према правилнику који су видјели само одабрани, а могу их добити само они који имају чланску књижицу Борачке организације и плаћају чланарину. О оглашавању по ходницима да и не говоримо.
Закључак се намеће сам по себи. У Борачкој организацији се ништа није промјенило, нити ће се промјенити. И даље ће отимати паре које сви ми уплаћујемо у буџете, уста ће им бити пуна јавног интереса, а то су њихови пуни џепови.


Горан Видовић

Нема коментара:

Постави коментар