‚‚ВРС``

‚‚ВРС``

недеља, 25. јануар 2015.

БЕЗ-ОБРАЗ-ЛУК И КОКЕ-ТИРАЊЕ!

БОРС ових дана врло лукаво (класично безбедњачки) шаље сигнале јавности како су тобоже једино они прави и једини представници борачке популације и да има превише удружења од јавног интереса које би требало укинути или њих као БОРС подићи на неки посебан пиједестал као НАЈВАЖНИЈЕ ПРЕДСТАВНИКЕ.
Оно што нашим саборцима промиче из видеокруга а нама је потпуно јасно да је то порука како би требало укинути наше Удружење "Ветерана Републике Српске" што само показује да им смета једино наше организовање ратних ветерана и да се плаше како би им само ми могли помрсити рачуницу четвртвјековне обмане наших сабораца а план им је да нам демагогију просипају до судњега дана.
Чињеница је да 23 године управо БОРС учествује у "заједничком злочиначком подухвату" уништења угледа српског борца који је свој врхунац доживио у новом Закону о борцима и борачко-инвалидској заштити који је са властима договорио Пантелија Ћургуз.
Колико год се трудили да будемо фер и не отварамо расправу и подјеле са БОРС-ом, БОРС је кренуо ђоном на власт само у смислу нашег непризнавања за Удружење од јавног интереса.
Суштина њиховог чешћег тв појављивања јесте је да само под својом контролом и контролом политичких налогодаваца оставе цјелокупну државну позамашну новчану погачу за своје арчење као и БОРС Инвест фонд којег су са 96 милиона вриједности срозали на нешто мање од девет милиона, те да борачку популацију задрже на маргини живота или,( што је најцрње од свега) евентуално искористе као топовско месо у обрачуну са политичким противницима садашњих или будућих политичких налогодаваца. Погубљени у процјени политичког вагања они још нису сигурни коме царству да се приволе.
За само двије године постојања Ветерани Републике Српске су без државне марке, организовали протесте и вратили наду да се српски ветерани никога не треба да плаше у Републици коју су створили.
Организовали смо и (привремено) зауставили масовна хапшења наших сабораца и престрашивање њихових породица. Успјех би био и пуно вечи да нисмо минирани управо од БОРС-а који из свог чланства масовно искључује припаднике Ветерана Републике Српске, јер воле само послушнике. Изговори су им смијешни. Наводно нико ко је члан БОРС-а не може бити члан Ветрана па врше масовна искључења ветерана из СВОЈЕ организације. То би вам било исто као кад би сваком риболовцу било забрањено да буде и члан ловачког удружења. Ми Ветерани Републике Српске нигдје нисмо предвидјели да члан Ветрана не може бити и члан БОРС-а јер сматрамо да су то наши саборци и наша браћа. А шта ради БОРС?
Због медијског простора који је њима отворен почињу да пласирају идеје Ветерана Републике Српске о запошљавању или збрињавању незапослених демобилисаних бораца о којима никада ниједно руководство БОРС-а није ни помислило.
Миломиру Савчићу сам у разговору рекао да ми је незахвално њега прозивати јер је дошао прије четири мјесеца на ту дужност, не говорећи му чак ни то да знам да је именован у Београду а "изабран" или промовисан у Бања Луци.
Међутим, како се ствари крећу у правцу БЕЗ-ОБРАЗ-ЛУКА, Ветерани их више неће позивати на јединство него на њихово укидање, јер у БОРС-у осим што се промијенио Предсједник и неколико чланова Предсједништва, реците ми шта се још промијенило?
И даље БОРС строго контролишу локални феудалци на општинским нивоима а ново руководство БОРС-а на Републичком нивоу вага коме ће се царству приклонити, па мало кокетира са Милорадом а мало са два Младена.
Е баш зато за Ветеране Републике Српске НЕМА ПРЕДАЈЕ!
Да предаје има предводио би нас Ђукић или Славуј које БОРС никада није прозивао, него млате по нама.
Гријеше ако мисле да им је то израз снаге. Напротив, то им је израз слабости, страха од губитка привилегија и класичног без-образ-ног коке-тирања!
Душко Вукотић

Нема коментара:

Постави коментар