‚‚ВРС``

‚‚ВРС``

петак, 26. децембар 2014.

" ОЗРЕНСКО МИРБОЖЕЊЕ "

Ми, Ветерани Републике Српске (ВРС), смо  поводом хапшења српских  ратних ветерана и застрашивања њихових породица формирали Одбор за организацију јавног скупа под називом: „ОЗРЕНСКО МИРБОЖЕЊЕ“ и молимо све медије да пренесу наше обраћање јавности:

„Драги саборци-ратни ветерани, поштовани чланови породица наше погинуле и утамничене браће и сестара, ратни војни инвалиди, саборци наши из Борачке организације Републике Српске и свих  Организација и Удружења насталих из одбрамбено-отаџбинског рата од 1991. до 1995. године, најдражи наши потомци и сви људи добре воље -  позивамо вас да у 11 часова,  осмог јануара, на Други дан нашег Великог празника, Божића а уочи Дана Републике Српске,  дођете недалеко од Петрова на Озрен, свету земљу Немањића, код манастира „Светог Николе“, гдје ћемо органозовати „Озренско Мирбожење“ и послати поруку мира свим нашим пријатељима и непријатељима, како то наша вјера Православна налаже.

Уз благослов који ћемо тражити од Његовог преосвештенства Владике зворничко-тузланског Хризостома и којег ћемо молити да буде са нама на тај Дан,  на „ОЗРЕНСКО МИРБОЖЕЊЕ“ позивамо да, обавезно дођу, носиоци највиших функција које смо им ми, српски борци-ветерани рата омогућили.

ПОЗИВАМО:

1.      СРПСКОГ ЧЛАНА ПРЕДСЈЕДНИШТВА, МЛАДЕНА ИВАНИЋА
2.      ПРЕДСЈЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, МИЛОРАДА ДОДИКА
3.      ПРЕДСЈЕДНИКА НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ, НЕДЕЉКА ЧУБРИЛОВИЋА
4.      ПРЕДСЈЕДНИЦУ ВЛАДЕ РЕПУБЛКЕ СРПСКЕ, ЖЕЉКУ ЦВИЈАНОВИЋ
5.      МИНИСТРА ЗА РАД И БОРАЧКО-ИНВАЛИДСКУ ЗАШТИТУ, МИЛЕНКА САВАНОВИЋА
6.      МИНИСТРА УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА У ВЛАДИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ДРАГАНА ЛУКАЧА
7.      СВЕ ПРЕДСЈЕДНИКЕ ПОЛИТИЧКИХ СТРАНАКА И ПАРТИЈА КОЈЕ ИМАЈУ СВОЈЕ ПОСЛАНИКЕ У ПРЕДСТАВНИЧКОМ ДОМУ ПАРЛАМЕНТАРНЕ СКУПШТИНЕ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ И СВОЈЕ ПОСЛАНИКЕ У НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Циљ „ОЗРЕНСКОГ МИРБОЖЕЊА“ јесте да у миру Божијем, пошаљемо јасну и гласну поруку да примјену селективне правде и правног насиља  у Босни и Херцеговини не можемо и нећемо трпјети у недоглед.

С обзиром на то да нисмо у могућности да предвидимо временске прилике, обезбиједимо аутобусе, свечане бине, раскош и сјај,  подсјећамо вас да то нисмо могли ни имали ни у вријеме када смо ми борци-ветерани рата добили позиве  да се одазовемо и бранимо свету земљу Немањића и стварамо Репулику Српску!
А одазвали смо се: и то,  као никад у историји српског народа на овим просторима!

С поштовањем! 

                                                                                                ВЕТЕРАНИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

3 коментара:

  1. Очекујемо од свих наших сабораца да ће нам се придружити у Петрову и показати да смо као и прије двадесет и више година спремни стати један до другога и одбранити се од напада на све оне који су носили униформу "Војске Републике Српске"

    ОдговориИзбриши
  2. МОЛИМ СВЕ ОНЕ КОЈИ ЋЕ НАМ СЕ ПРИДРУЖИТИ У ПЕТРОВУ ДА ОВДЈЕ ДОДАЈУ СВОЈ КОМЕНТАР.

    ОдговориИзбриши
  3. Доћи ћу макар пузио,помози Боже мени грешноме да се поправљам!

    ОдговориИзбриши