‚‚ВРС``

‚‚ВРС``

среда, 24. децембар 2014.

СТОП НАСИЉУ!!!

Хапшења српских ветерана рата и застрашивање њихових породица одавно је прешло границу људске подношљивости примјене селективне правде на простору Босне и Херцеговине. Тим поводом Удружење грађана: „Ветерани Републике Српске“  (ВРС), дају следеће:
                                    
                                  С А О П Ш Т Е Њ Е      З А     Ј А В Н О С Т

Од данас, ми,  Ветерани Републике Српске (ВРС) почињемо да радимо на организацији ЈАВНОГ СКУПА под називом: СТОП ПРИМЈЕНИ ПРАВНОГ НАСИЉА И ЗАСТРАШИВАЊУ НАШИХ ПОРОДИЦА!  
Јавни скуп ће се одржати 08. јануара 2015. године, уочи Дана Републике Српске у 12 часова код Манастира „Светог Николе“ на Озрену, Светој земљи Немањића.
На јавни скуп ћемо позвати:

1.     Српског члана Предсједништва Босне и Херцеговине
2.     Предсједника Републике Српске
3.     Предсједника Народне Скупштине Републике Српске
4.     Предсједницу Владе Републике Српске
5.     Министра за рад и борачко-инвалидску заштиту
6.     Све Предсједнике српских политичких странака и партија које имају своје представнике у Представничком дому парламентарне скупштине Босне и Херцеговине и у Народној Скупштини Републике Српске

Од свих позваних тражићемо јавно изјашњење по овом питању, јер желимо да знамо хоће ли предузимати конкретне кораке  у заустављању очигледне примјене селективне правде над нашим саборцима  што је њихова дужност или нас препуштају самоорганизовању које не подразумијева никакав ратни поклич према другим народима, него ће за циљ имати редефинисање ставова ратних ветерана у односу на поштивање српских носилаца функција у чијој надлежности јесте спречавањепримјене селективне правде.
Истовремено позивамо Борачку организацију Републике Српске као и све друге Организације и Удружења настала из отаџбинског рата од1991. до 1995. године да нам се придруже у организацији овог јавног скупа.


С поштовањем!                            ВЕТЕРАНИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Нема коментара:

Постави коментар