‚‚ВРС``

‚‚ВРС``

петак, 19. децембар 2014.

ПРИЧА О МАГАРЦУ И ЊЕГОВОЈ СИЈЕНЦИ

Мој професор логике, Милан Ковачевић из Београда, почињао је своје часове увијек причама којима би нама студентима одржао пажњу: Сјећам се многих, али испричаћу вам само једну:
Каже професор Ковачевић на самом почетку часа: 
- Данас ћу вам причати о ДРЖАВИ са логичког становишта!
Ми студенти већ зијевамо и у амфитеатру гдје се предавање држи и свако вади своје новине и чита испод клупе. Неко налакћен после ноћне журке почиње и буквално да спава:
Онда професор одједном каже:
- Била два пријатеља која су живјела на два краја пустиње и један је другом дошао на три дана у госте. Дошао је на магарцу и остао у гостима таман три дана. Након тог је позвао пријатеља у узвратну посјету што је овај радо прихватио. (студенти су лагано дизали главе и остављали новине да саслушају причу о магарцу и пријатељима)
- И онда, наставио је професор:
-Власник магарца је гостољубиво понудио пријатељу да он мало јаше а да власник иде пјешке што је пријатељ наравно радо дочекао. Међутим, - наставља професор - Власник се скрио у сијенку магарца а госта је на магарцу сунце жестоко пржило. Гост на магарцу је брзо схватио да се власник магарца налази у бољој позицији и да му је лакше јер га сијенка магарца заклања од сунца. Зато је и он сишао са магарца и покушао да се угура у сјенку магарца и заштити од сунца. Али сијенка је, на жалост могла да прекрије само власника који је ту сијенку већ заузео.
- Зашто си сишао са магарца кад сам ти га већ дао да не идеш пјешке и зашто се сад гураш у његову сијенку. - љутну се власник магарца.
- Јеси ми дао магарца, али је теби боље у сјенци на овом сунцу.
- Дао сам ти магарца, али не и његову сјенку. Према томе или иди на магарца или се врати кући. Недам ти и сјенку и магарца. Нешто и мени мора остати.
Tу је професор Ковачевић направио дугу паузу, а онда рече: Е то вам је та прича“
Ми студенти се згледасмо ништа не схватајући, да би неко добацио:
- И шта даље би професоре?

Не знам шта је даље било, али знам драги моји студенти, да ви као будући интелектуалци на моју тему о ДРЖАВИ спремни сте да спавате а да причу о МАГАРЦУ И ЊЕГОВОЈ СЈЕНЦИ слушате отворених очију и отворених уста. Зато је будућност наше Државе врло упитна.


Какве везе има ова прича са текстом који слиједи просудите сами:
ФОРМИРАНА ЈЕ ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ! И ШТА САД?
1. МОРА СА НАМА ВЕТЕРАНИМА РАТА У ПРЕГОВОРЕ.
Зашто баш са нама?
2. ЗАТО ШТО СМО МИ ИЗОПШТЕНИ ИЗ СВИХ ЗАКОНА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ А ПРЕДСТАВЉАМО НАЈВЕЋУ НЕЗАПОСЛЕНУ ПОПУЛАЦИЈУ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ.
ПАМЕТНА ВЛАДА (АКО ЈЕ ПАМЕТНА), МОРА ЗНАТИ ДА СУ И РАДНИЦИ КОЈИ НЕ РАДЕ УГЛАВНОМ РАТНИ ВЕТЕРАНИ ИЛИ ЊИХОВИ ПОТОМЦИ.
МОРА ЗНАТИ ДА И ОНИ КОЈИ РАДЕ А НЕ ПРИМАЈУ ПЛАТУ ТАКОЂЕ УГЛАВНОМ РАТНИ ВЕТЕРАНИ ИЛИ ЊИХОВИ ПОТОМЦИ.
ДА СУ ОНИ КОЈИМА НИЈЕ ПОВЕЗАН РАДНИ СТАЖ ПА НИТИ РАДЕ НИТИ ИМАЈУ ПЕНЗИЈЕ, ТАКОЂЕ УГЛАВНОМ РАТНИ ВЕТЕРАНИ.
МОРАЈУ ЗНАТИ ДА СУ И ПЕНЗИОНЕРИ СА НАЈНИЖИМ ПЕНЗИЈАМА У ЕВРОПИ ТАКОЂЕ У ГЛАВНОМ РАТНИ ВЕТЕРАНИ.
Откуд толики број ратних ветерана?
3. ЗАТО ШТО ЈЕ У ПРЕТХОДНОМ ОТАЏБИНСКОМ РАТУ ИЗВРШЕНА НАЈВЕЋА МОБИЛИЗАЦИЈА СРБА НА ОВОМ ПРОСТОРУ. ВЕЋА ЧАК НЕГО У ПРВОМ СВЈЕТСКОМ РАТУ. 
ЧАК САМА МАТЕМАТИКА КАО ЕЗАКТНА НАУКА ПОКАЗУЈЕ ДА, НЕКА ЈЕ МОБИЛИСАНО САМО 175 000 ЉУДИ (ТО ЈЕ НАША РАЧУНИЦА) А НЕ 240 000 ШТО ЈЕ РАЧУНИЦА БОРС-А И МИНИСТАРСТВА) САМО АКО ТО ПОМНОЖИМО СА БРОЈЕМ 2, РАЧУНАЈУЋИ БИЈЕЛУ КУГУ У НАЈГОРЕМ ОБЛИКУ, ТО ЈЕ ВЕЋ 350 000 ПУНОЉЕТНИХ ЉУДИ, КОЈИ ОВУ СРПСКУ ЗЕМЉУ НАЈПРИЈЕ СМАТРАЈУ СВОЈОМ А СВЕ ОСТАЛЕ СМАТРАЈУ УЗУРПАТОРИМА ИЛИ ПРИВИЛЕГОВАНИМ СЛОЈЕМ.
 
ПРИВИЛЕГОВАНИМ СМАТРАЈУ И САБОРЦЕ КОЈИ СУ СЕ ДОБРО УХЉЕБИЛИ У РУКОВОДСТВА БОРС-А, РУКОВОДСТВА ПОРОДИЦА ПОГИНУЛИХ, ЛОГОРАША, РАТНИХ ВОЈНИХ ИНВАЛИДА А О ПРИВИЛЕГИЈАМА ФУНКЦИОНЕРА ОД ОПШТИНСКИХ ДО ДРЖАВНИХ И ДА НЕ РАЧУНАМО
Шта је Влади прво и хитно чинити ако мисли да преживи прољеће?
4. МОРА У РАЗГОВОРУ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ЉУДИ КОЈИ НЕМАЈУ НИШТА И НИКАКВИХ ПРИВИЛЕГИЈА У ДРЖАВИ КОЈУ СУ СТВАРАЛИ ПОНУДИТИ САМО ТРИ РЈЕШЕЊА:
а)запослити их што је тежа варијанта

б) промијенити Закон о борцима и узети онима који имају превише и дати на мјесечном нивоу онима који немају ништа укључујући и нпр. акцизе на гориво, цигарете, алкохол и порез на све врсте луксуза да би задовољила трећину сиротиње и тако сабрану са запосленима и задовољнима добила задовољну већину државе.
ц) комбинованом методом запошљавања и "даривања" на мјесечном нивоу постићи ефекат каквог-таквог задовољства.
5. АКО ТО НЕ УРАДИ ВЛАДА НЕЋЕ ПРЕЖИВЈЕТИ ПРОЉЕЋЕ ЧАК И ДА НЕ ПОСТОЈЕ ВЕТЕРАНИ КАО УДРУЖЕЊЕ.

Мотке ће сиротињи подијелити странци (као некад пушке) и преко тзв. опозиције направити хаос у коме ће добитници опет бити само странци а Срби ће остати усранци који неће опет знати шта их је снашло.
Највећи проблем у овом свему што пишем јесте да ли Влада зна да чита и да ли српски народ зна да чита ово што се догађа у Сарајеву и наравно да ли зна да препозна циљ "отвореног лова на Србе који се догађа ових дана".
МИ ВЕТЕРАНИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ЈЕСМО КРИВИ САМО ЗАТО ШТО СМО НА СОПСТВЕНОМ ИСКУСТВУ НАУЧИЛИ ДА ЧИТАМО И БАЊА ЛУКУ И САРАЈЕВО. ЗАТО СЕ НИСМО МИЈЕШАЛИ У ИЗБОРЕ НИТИ У ФОРМИРАЊЕ ПОЛИТИЧКИХ ВЕЋИНА. АЛИ ЗАТО ЋЕМО ТЕК САД ДА РАДИМО ПУНОМ ПАРОМ НА ОРГАНИЗАЦИЈИ КОЈА МОРА СКРЕНУТИ ПАЖЊУ НА ДОЗИВАЊЕ ПАМЕТИ И ОНИХ СРБА У САРАЈЕВУ А НАРОЧИТО ОВИХ У БАЊА ЛУЦИ.

Опростите што сам опширан. Али, Експозе Предсједнице Владе има 27 страна. Зар то није пуно дужи текст од овог који сам ја написао.

                                                                                             Душко Вукотић

Нема коментара:

Постави коментар